Skip to main content

Je wil je nieuwe vriend natuurlijk de beste start geven. Waarom zou je voor deze puppycursus gaan?

  • Privé begeleiding. Zo heb je alle aandacht!
  • Sociale vaardigheden
  • Opvoeding
  • Verschillende locaties in gemeente Oirschot en omgeving, of op locatie bij jou in de buurt
  • 7 lessen, in het begin korter (per half uur)

We focussen op de echte vaardigheden voor de rest van zijn leven, we gebruiken geen commando’s. Het om kunnen gaan met nieuwe situaties, verschillende mensen leren kennen, aangeraakt worden zoals bij de dierenarts. Ook leert hij zijn lichaam goed gebruiken zodat hij zich sterk en zelfverzekerd ontwikkelt. Een goed begin maakt echt het verschil!
Zelf zal je ook je hond leren kennen, handvatten om te interpreteren wat zijn behoeftes zijn. Weten wie dat individu is wat nu bij je in huis woont! Hiermee voorkom je problemen en maak je je hond gelukkiger!

Hoe ziet het eruit?

Zo gauw je pup er is, heb je een intake aan huis waar je al je vragen kwijt kunt. De valkuilen van de eerste periode worden doorgenomen. Ook passen we tijdens deze les het tuigje (tenzij je al een goed zittend tuig hebt).

Rond 12 weken gaan we per 30 minuten tot later maximaal 45 minuten de wereld van de pup vergroten! Vriendjes maken, nieuwe plekken ontdekken, zijn lichaam ontwikkelen.

De opbouw van de cursus is:
1 uur intake aan huis als de pup er net is
5 x 30 minuten les
2 x 45 minuten les
Hierdoor heb je 8 contactmomenten, maar wat je betaalt is 5 uur in totaal.

Rond 12 weken gaan we per 30 minuten tot later maximaal 45 minuten de wereld van de pup vergroten!

Vriendjes maken, nieuwe plekken ontdekken, zijn lichaam ontwikkelen.

Bij aanvang van de buitenlessen is je pup ongeveer 12 weken oud, lees hier waarom we niet met 8 weken al beginnen:
Niet met 8 weken naar puppycursus, waarom eigenlijk?

Alle zintuigen zullen geprikkeld worden, inclusief een introductie in speuren.

Het gebruiken van de neus is namelijk geestelijk vermoeiend en tegelijk geeft het grote voldoening en bevordert het het zelfvertrouwen.

Voor de mens is er ook verdieping in de vorm van lesmateriaal en theorie. Leer (nog) meer over hondentaal en -gedrag, zodat je je pup goed kan begrijpen. Zo gauw je bent ingeschreven en hebt betaald heb je online toegang tot het cursusmateriaal, bekijk dat het beste nog voor je de pup in huis krijgt!

De puppycursus bestaat uit 1 intake van 1 uur en 7 lessen/contactmomenten van 30 of 45 minuten (afhankelijk van de leeftijd). De intake is aan huis, als de pup pas thuis is. Leeftijd bij start tot ongeveer 5 maanden (is jouw hond ouder? Kijk dan bij de jongehondencursus!).

We gebruiken geen commando’s in de cursus! We passen ons aan aan de ontwikkeling van de pup, zodat commando’s niet nodig zijn.
De cursus is exclusief tuigje en minimaal 3-meter-lijn. Een halsband of slecht passend tuigje is niet toegestaan. We raden je aan voor onze voordelige tuigjes en lijnen te gaan! Dan weet je zeker dat je goed zit. (Hier lees je wat een goed zittend tuig is.).

Theorie en ander materiaal is beschikbaar online, je kan de informatie al lezen/zien als je je inschrijft en betaald hebt.
We kijken naar het gedrag van de hond en passen ons daarop aan, waardoor correcties en dergelijke absoluut geen plaats hebben in deze cursus!

De prijzen van deze cursus kun je vinden op onze tarievenpagina.

Heb je al een tuig en/of een 3-meterlijn? Of wil je een ander merk? Stuur dan even een foto en ik kijk met je mee of het een goed passend tuig is.

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze cursus.

“De cursus heeft me echt geholpen om heel anders met de lijn om te gaan.”

“Na het doen van de cursus snap ik echt wat mijn hond nodig heeft.”