Over B-Dog

Barbara van Oirschot is de drijvende kracht achter B-Dog. Zij doet gedragsbegeleiding en -advies. Daarnaast zijn er diverse cursussen te volgen via B-Dog en partners. Zij heeft de opleiding Natural Dog Trainer, is gecertificeerd begeleider Hersenwerk voor Honden, heeft dieren EHBO en is altijd bezig meer te leren door middel van opleidingen, seminars en boeken. Haar kracht zit hem in het betrekken van de belevingswereld van de hond, die van de mens, en van de fysieke omgeving (lichaam van de hond, gebruikte materialen). Het draait om balans in de relatie, gelijkwaardigheid, liefde en ontspanning.

Al mijn hele leven draait het om honden. Overal waar een hond is, ben ik te vinden. Een van mijn dierbaarste herinneringen uit mijn jeugd is die van onze hond, Bletcher: een bijzondere hond die zeer jong bij het huisvuil werd gevonden. Ook tijdens de zomers bij mijn opa en oma waar op een groot terrein een aantal Duitse Herders rondliep, was ik heel vaak bij de honden te vinden. Het is dan ook niet verrassend dat ik steeds verschillende honden op mijn pad kreeg die hulp nodig hadden, of ik bood mij aan als vrijwilliger waar ik op mijn reizen een asiel tegenkwam.

Als jong volwassene kwam Welkom bij B-Doger een bijzondere hond op mijn pad: Mika. Deze hond heeft voor mij de deur geopend naar een nieuwe wereld. Een wereld waarin begrip voor de hond als wezen, zijn intelligentie en uniekheid centraal stonden. Na jaren van opleidingen, seminars, lezingen en een behoorlijke hoeveelheid boeken en artikelen was het moment daar om letterlijk werk te maken van de in al die jaren opgedane kennis en deze te blijven uitbreiden. Zo ontstond B-Dog. Be dog. Let dogs be dogs. Daar zijn ze goed in!

Kennismaken? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Lees hier meer over de opleiding, seminars en boeken van Barbara.


Barbara van Oirschot woont samen met haar echtgenoot en 3 katten in het kleine Brabantse dorpje Middelbeers (gemeente Oirschot).

Ruim 10 jaar lang werkte zij als IT-specialist, maar de droom om een bedrijf op te richten rondom honden en hondenwelzijn bleef. In 2017 zette zij de stap en richtte B-Dog op.

Kijk ook eens op dé pagina voor informatie over hondentrimmen, gedrag op de trimtafel en het uitzoeken van een trimsalon.